English

Vizitatori

Flag Counter

Aici gasesti tot ce vrei ! Decupatoare, materii prime, accesorii flori, coloranti alimentari.

luni

TORT CU CREMA DE CIOCOLATA, ROM SI TRUFE


Ingrediente Pt. blat: 7 oua,
7 linguri zahar,
7 linguri faina,
2 linguri ulei.
BLATUL:
Se amesteca cu mixerul albusurile cu zaharul pana se fac spuma, se adauga galbenusurile pe rand, faina in ploaie, si dupa ce se bat bine la sfarsit se pune uleiul, apoi se mai bat putin.
Se pune compozitia in forma tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul bine incins, pe gratarul din mijloc pentru cca 40-50 minute, pana ce capata o culoare aurie. Se orneaza tortul cu frisca hulala si cu bomboane cu rom. Eu am pus si niste ornamente speciale pentru tort mozaic se numesc si se gasesc in Metro. Pt. sirop: Zeama de la 2 portocale Pt. crema:Crema Dr. Otkel de ciocolata cu rom si trufe Pt. glazura:1 lingura si jumatate de apa, 3 linguri zahar, 2 linguri cacao, 50 gr. Unt (UN SFERT DE PACHET). SIROPUL Se storc 2 portocale cu care se insiropeaza blatul. CREMA:Crema praf pentru tort de la Dr. OTKER de ciocolata cu rom si trufe care se prepara cu lapte rece si zahar pudra. Scrie pe punga cum se prepara. Ai nevoie de lapte 250 gr. si 3 linguri de zahar pudra.

GLAZURA
Apa, cacao si zaharul se amesteca si se pun pe foc mic sa se topeasca, amestecand continuu. Dupa ce s-a topit zaharul, cca 1-2 minute se ia de pe foc cratita si se pune untul, taiat cubulete si se amesteca pana se dizolva. Se lasa sa se raceasca inainte sa se orneze tortul.

Niciun comentariu: