Prea bun, prea ca la tara!
Ingrediente:- 500 grame faina "000"
- 1 cub de drojdie proaspata
- 1 lingurita de sare
- 1 lingurita de zahar
- 1 cana si jumatate de apa
- 1 ou
- seminte de in, canepa, susan, mac, chia ( exista la Plafar o pungulita care contine toate aceste seminte. Costa 7 lei. Merita. Le puteti folosi si la salate)
- putin cimbru verde
Preparare:
Frecati drojdia cu lingurita de zahar pana cand se lichefiaza. Puneti
intr-un castron faina in forma de fantana, iar in mijloc drojdia
lichida. Lasati acoperit cu un prospop 5 minute, apoi adaugati sarea si
apa. Framantati pana obtineti un aluat moale. Lasati la crescut pana
cand isi dubleaza dimensiunea (eu am lasat 20 de minute afara, castronul
fiind acoperit cu un servet de bucatarie).
Intindeti cu facaletul coca, sa aiba o grosime de 1 cm. Mai lasati la crescut 5 minute.Ungeti-o cu oua batut si presarati seminte cimbrul maruntit.
Introduceti la cuptor, la 180 de grade, 30-35 de minute, pana cand se rumeneste pe deasupra.
Este o bunatate. Nu a rezistat mai mult de 5 minute. Am mancat-o cu iaurt. (toata familia :))
Pofta buna!
Un comentariu:
Delicioasa... Yummy :-*
Trimiteți un comentariu