O supa crema extraordinar de gustoasa, plina de vitamine, nemaipomenita pentru sezonul virozelor!
Ingrediente (4-6 persoane):
2 cartofi, 1 ceapa, 2 morcovi, 1 radacina de patrunjel, 1 pastarnac, 1/2 telina mic, 1 dovlecel, 1 ardei rosu, 50 grame linte rosie, 3-4 buchetele de broccoli, 1 legatura patrunjel verde, sare.
Pentru crutoane:
- 2-3 felii de paine (eu am folosit paine de secara, facuta in casa). Se taie cubulete, se stropeste cu ulei de masline si se introduce la cuptor, la 200 grade, timp de cateva minute, pana cand se rumeneste.
Pregatire:
Ceapa taiata solzisori se pune intr-o oala, impreuna cu 2 linguri de ulei de masline si 4 de apa. Se pune capacul, lasandu-se pe foc 2 minute. Se adauga cartofii, morcovii, radacina de patrunjel, pastarnacul, telina, ardeiul rosu si lintea (legumele cubulete, lintea spalata in mai multe ape), punandu-se si apa cat sa depaseasca cu doua degete legumele. Dupa zece minute se adauga dovlecelul cuburi si broccoli. Se mai lasa 20 de minute si se opreste focul. In total, trebuie sa fiarba 30 minute.
Se scurge, insa nu se arunca apa. Legumele se baga la blender cu verdeata, iar apoi se subtiaza, pana la consistenta dorita. La sfarsit se pune sare.
Se serveste cu crutoane.
Este foarte gustoasa!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu