Cornuletele copilariei mele... ceva dulce si rapid pregatit de mama mea cand eram copil eu. Am zis sa incerc sa le fac si mi-au iesit delicioase. |
Ingrediente pentru aluatul de cornulete: 1 ou, 250 ml apa minerala, 200 ml ulei, 25 grame drojdie proaspata, faina cat cuprinde.
Ingrediente pentru ciulama: 1 cana ulei, faina cat se formeaza o ciulama mai groasa (vezi imaginea).
Ingrediente pentru umplutura: gem de capsuni si nuci.
Modalitate de preparare: intr-un caston se pune apa minerala si se adauga oul.
Se amesteca energic, se adauga uleiul si se amesteca in continuare. Eu am folosit o furculita.
Se adauga si drojdia.Se adauga faina in ploaie, putin cate putin.
Se obtine un aluat elastec, pe care il impartim in 2.
Se intinde aluatul pe blatul de lucru.
Pregatim ciulamaua cu care ungem blatul.
Intr-ul castronel punem uleiul si adaugam faina pana se face ca o ciulama.
Iata....
Pe blatul intins punem ciulamaua si o intindem in strat subtire, dupa care rulam.
Rulada obtinuta o lasam sa "se odihneasca", dupa care o taiem in doua parti.Incepem sa facem cornuletele. Taiem cu cutitul bucati din rulada.
Intindem aluatul subtire.
Taiem in triunghi si punem umplutura (gem cu nuci), apoi rulam, de la latura lata spre colt.
Iata....
Cornuletele formate le punem intr-o tava si le coacem la cuptor pentru cca 10-12 minute la 200 grade.
Asa aratau cornuletele nepudrate.
Iata si cornuletele mele pudrate cu zahar.
Sunt delicioase si fragede!
O sectiune pentru a se vedea straturile create .
5 comentarii:
ce frumoase sunt!!!!
da, super si mie imi facea bunica ce dor imi e de ea, am sa ma apuc si eu sa incerc sa le fac in amintirea ei.
buna iubita..........de ce se pune ciulameua.....?
super bine arata o sa fac si eu sa vedem daca imi isa la fel
Va multumesc mult pentru reteta. Cornuletele au iesit delicioase, aluatul fraged si bun. Sa mai publicati retete din acestea, sunt nemaipomenite! Felicitari!
Trimiteți un comentariu