O mancare asa de buna incat te lingi pe degete. Este foarte, foarte gustoasa. Merita incercata reteta.
Ingrediente
Pentru chiftelute: 500 g carne tocata de pui, 2 cepe, 2 morcovi, 2 cartofi mici sau 1 cartof mare, 1 telina mica, 1 rosie,1 legatura de marar, 1 legatura de patrunjel,1 ou, sare, piper macinat (optional), 3-5 linguri de pesmet.
Pentru sosul marinat: 2 linguri bulion, 2 pahare de apa, 1 legatura marar macinat, 2 linguri faina, 3 catei de usturoi (pisati) sare, piper.
Pentru piure: 5-6 cartofi, un cub de unt, sare.
Amestecati carnea tocata cu legumele (cepele, morcovii, cartoful, telina, 1 rosie) spalate, curatate si date prin razatoare. Condimentati cu sare si piper si verdeata tocata, adaugati oul si framantati.
Lasati compozitia circa 5-7 minute, in timp ce curatati si puneti la fiert cu putina sare.
Rupeti bile potrivite din compozitia de carne si legume, dati-le prin pesmet si prajiti-le. Scoateti chiftelele pe hartie absorbanta.
In timp ce prajiti chiftelele puteti sa pregatiti sosul. Amestecati apa, cu bulionul si faina si fierbeti 10-15 minute, la sfarsit adaugand mararul. Condimentati cu sare si piper.
Puneti chiftelutele in sos si mai fierbeti impreuna circa 5 minute.
Serviti cu piure (amestecati cartofii cu untul si sarea) si castraveti murati.
POFTA BUNA!
2 comentarii:
o mancare delicioasa
arata grozav si cred ca si gustul este delicios!
Trimiteți un comentariu