- 2 vinete mai maricele
- 2 cepe
- 2 rosii
- 300g carne tocata porc sau ametsec (porc + vita)
- patrunjel
- 2-3 catei usturoi
- sare
- piper
- putin cimbru
- lamaie
- putin ulei
Vinetele se spala. Nu se decojesc, se taie in doua si se indeparteaza cu o lingurita miezul, lasand putin pe margine, se stropesc cu zeama de lamaie si se condimenteaza cu sare si piper, apoi se pun intr-o tava bine unsa cu ulei. Miezul de la vinete si ceapa se toaca marunt, apoi se pun la calit intr-o tigaie cu 2-3 linguri de ulei. Se adauga carnea si rosiile taiate cubulete, apoi usturoiul pisat, sare si piper. Se lasa pe foc 8-10 minute, amestecand din cand in cand. Se pune verdeata tocata, sare si piper daca mai este nevoie. Nu trebuie sa fie tot sucul evaporat. Se umplu vinetele cu aceasta compozitie, deasupra se rade cascaval ras si se introduc la cuptor la 180 grade pentru 50 de minute. Nu trebuie sa puneti supa sau apa in tava. Made by Claudia Popliceanu (viitoare mamica fericita).
Cand o sa vina pe lume aia mica o sa fie cea mai fericita cu asa mamica gospodina!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu