English

Vizitatori

Flag Counter

Aici gasesti tot ce vrei ! Decupatoare, materii prime, accesorii flori, coloranti alimentari.

miercuri

Ghiveci de legume



Ingrediente: 3 vinete mari, 2 dovlecei, 2 ardei, 4 cepe, cateva pastai de fasole verde, 6 rosii mari, 3 morcovi mari, 4 cartofi mari, sare si piper dupa gust.
Taiem toate legumele dupa preferinta, dar sa nu fie nici mari nici mici.Potrivite.

Punem o cratita mare cu putin ulei pe foc, cat sa fie cratita unsa, cand sa incins uleiul punem legumele (nu toate) si astupam cu capac la foc mic. Lasam sa fiarba cca 40 minute, timp in care mai si amestecam sa nu se lipeasca. Nu amestecam des, de 2-3 ori.
Punem toate legumele in afara de morcovi si cartofi pe care ii punem in apa la fiert separat.In timp ce legumele se inabuse, cartofii si morcovii se fierb. Este nevoie sa ii fierbem pentru ca sunt mai tari si raman cruzi. Celelalte legume isi vor lasa sucul lor in care ele vor fierbe.
Dupa 30 minute cam asa arata...
Cand au fiert si cartofii si morcovii ii adaugam in oala si lasam sa mai fiarba putin. Asezonam cu sare si piper si gata....
Cum miroase acest ghiveci de legume nu va spun...dar incercati si o sa va placa sigur.
Nu se caleste nimic. Totul fierbe in suc propriu.
Merge si pus la borcane pentru iarna.
ENJOY!

Niciun comentariu: