English

Vizitatori

Flag Counter

Aici gasesti tot ce vrei ! Decupatoare, materii prime, accesorii flori, coloranti alimentari.

vineri

Deliciu cu ciocolata si visine

Reteta aceasta este inspirata de la Lissa .
....numai ca eu am pus in loc de caspusni visine, iar pe deasupra nu am pus ciocolata multa cum a pus ea, eu am facut un sos de frisca cu ciocolata si am turnat pe prajitura.
Decorul este facut din jeleul preparat pe care l-am pus in prajitura.
Ingrediente pentru blatul de biscuiti: 125 g biscuiti petit beurre, 100g arahide, 100g margarina, 100 g ciocolata alba de menaj.
Arahidele se macina la robot, biscuitii, se topeste untul , se topeste ciocolata si se amesteca bine totul.
Ingrediente pentru Jeleul de visine:400g visine tocate la blender, 3 linguri cu zahar,1 lingura de zeama de lamaie, 5 g de gelatina hidratata in 2 linguri de apa.
Visinele se pun in cratita pe foc cu zaharul si zeama de lamaie ,se lasa 1 minut sa fiarba si se pune gelatina. Se lasa sa se raceasca.
Ingrediente pentru crema:3 oua intregi , 6 linguri zahar ,250ml frisca, 100g ciocolata neagra,4 linguri vermut de visine ,10 g gelatina hidratata in 4 linguri de apa.
Ouale impreuna cu zaharul se bat pe baie de abur pana isi dubleaza volumul si se ingroasa,apoi se lasa sa se raceasca.
Frisca se bate bine pana se intarit, apoi se amesteca cu crema de oua si se amesteca totul bine.
Se imparte compozitia in doua ,intr-o parte se pune ciocolata topita ,jumate din gelatina hidratata, se amesteca bine.
In forma de jena se pune floie de ceolofan si se imbraca peretii vasului cu compozitia preparata. Se pune crema de frisca cu ciocolata in forma. Apoi se pune jeleul de visine si se baga la frigider pana se intareste bine. Jumatatea cealalta de crema in care am amestecat cele 4 linguri cu vermut si restul de gelatina se pune peste jeleul care sa intarit.
Pe deasupra se pun piscoturi si se baga la frigider pana a 2-a zi.


A 2-a zi scoatem prajitura din frigider si o punem pe un gratar pregatita sa o decoram.
Eu am facut un sos de ciocolata din putina frisca cu ciocolata de menaj si am pus peste, am decorat cu arahide si frisca.
Cand am servit pe farfurie am pus din jeleul care mi-a ramas, pentru ca mi-a si ramas fiind forma mica cateva triunghiuri.
Este racoritoare si foarte hranitoare!

3 comentarii:

Miha spunea...

Tre sa fie tare buna combinatia asta de acrisor-dulce!

Lissa spunea...

Lilisor ...ce buna trebuie sa fie si cu visine,super ti-a iesit!
La jeleu ai dublat cantitatea de fructe si de-aia ti-a mai ramas ,dar nu-i bai ca e bun si arata bine la decor;te pup si o duminica placut iti doresc

Miha spunea...

La mine pe blog te asteapta 2 premii de vara,racoroase ca si prajiturica ta! :)