Ingrediente:500 g carne de vita (ceafa),500 g carne de miel(pulpa),seu de oaie,1/2 kg oase de vita,zeama de la 1/2 lamaie,1 lingurita de bicarbonat de sodiu,1 lingurita de sare,1 lingurita de piper negru macinat,1 lingurita de cimbru,1 lingurita de coriandru,1 lingurita de ienibahar,1 capatana de usturoi.
Punem oasele la fiert in apa, sa fiarba bine, apoi strecuram zeama de oase si o lasam la racit.Dupa ce preparam pasta de mici incorporam si zeama.Tocam carnea de miel si de vita, o trecem de 3 ori cel putin prin masina de tocat impreuna cu seul de oaie sa se toace bine.Stingem bicarbonatul de sodiu cu zeama de lamaie si adaugam in pasta.
Adaugam si 1 lingurita de sare, 1 lingurita de piper negru macinat, 1 lingurita de cimbru,1 lingurita de coriandru, 1 lingurita de ienibahar. Dupa aceea incoporam zeama de oase si framantam bine cca 15 minute sa se incorpozere in pasta si o punem intr-un vas acoperit la frigider pentru 5-6 ore sa intre condimentele in carne. Scoatem pasta din frigider dupa 5-6 ore si facem un mujdei de usturoi dintr-o capatana de usturoi, il strecuram si il incorporam in pasta de mici, dupa care dam iarasi la frigider pasta sa se intareasca. Eu am facut la cuptorul cu microunde cativa.
Foarte buni au fost!!!
5 comentarii:
Hallo Lily,
foarte frumos aratä Mici.Si mie imi plac tot asa.
Numai o intrebare: Ce in seamnä flatatä ? Eu nu potasa bine romineste si und Alternativ Terminus und am gäsit pentru un asa Adverb.
Multumesc.
LG Jacktel
Cand cineva ti-a facut un compliment si tu nu te asteptai sa iti spuna acest lucru, in sunsul pozitiv poti sa spui "Sunt flatata".Te simti bine ca te apreciaza si iti creaza o dispozitie buna in urma coplimentului facut, iar in acest caz este vorba de premiul oferit de catre tine.Sper ca ai inteles!
Hallo Lily,
Multumesc.Mä bucur de asa Efect. Dupä asociation a mea , am crezut cä Tu ai Problema cu Inima.
Medicus terminus Flatulation/ Defibrilation / Colaps.Nu s-a auzit deloc bine la mine..
LG Jacktel
Buna Lili,
Dintre toate retetele de mici pe care le-am gasit, a ta e cea mai buna! Multi folosesc carnea de porc sau spun ca nu se foloseste carne de oaie.Asa zisi experti! reteta originala e exact cum o dai tu, de fapt e originala din turcia si cum se stie ei consuma multa carne de oaie. Felicitari!Sti cumva reteta prajiturii inteligente, cea care se prepara amestecind toate componentele, componente care in timpul copturii se separa formind 3 straturi diverse?
Gabriela
Buna,
Mersi mult de vizita si mesaj. Uite si reteta pe care ai ceruto http://lily-musat.blogspot.ro/2011/02/prajitura-inteligenta.html Prajitura inteligenta
Trimiteți un comentariu