Ingrediente Pentru gogosele: 125 g unt, 225 ml apa, 125 g faina, 4 oua, un praf de sare, Zahar pudra vanilat pentru pudrat gogoselele. Pentru crema: crema de vanilie dr. oetker, 250 ml lapte, 3 linguri de zahar pudra (Scrie pe pachet cum se face). Se pune intr-o cratita apa cu untul si se lasa sa se topeasca. Se ia de pe foc si se adauga faiana, se amesteca bine cu lingura de lemn sau cu telul. Se mai pune putin pe foc, amestecanduse intruna pana cand se desprinde de pe cratita (mai putin de un minut). Se lasa la racit, dupa care se adauga ouale unul cate unul si sarea.
Se pune intr-o punga taiata la un colt. Se pregateste tava cu hartia de copt si se incinge cuptorul la 200 grade. Se formeaza gogosele si se baga in cuptor pentru cca 10-15 minute.
Ele vor creste si se vor rumeni.
Dupa aceea se lasa sa se raceasca, se taie cu cutitul pe jumatate si se umplu cu crema.
Pe deasupra se presara zahar pudra vanilat si se pune in farfurie sirop de ciocolata pe deasupra.(cand le servim) Sirop de ciocolata: 3 linguri de apa, 6 linguri de zahar, 3 linguri de cacao, 100 gr. unt. Se pune la fiert apa cu zaharul, se adauga cacao, se da de pe foc si se pune untul. Se face un sirop de ciocolata care se pastreaza in frigider si se pune atunci cand servim gogosile pe deasupra.
Un comentariu:
iami iami
Trimiteți un comentariu