Ingrediente (pentru 2-4 persoane):
- 150 de grame de naut
- 1 rasol de vita
- 3 cartofi
- 1 morcov
- 1 ceapa uscata
- 1 catel de usturoi
- 6-8 masline (verzi)
- 2-3 linguri de pasta de rosii
- 1/2 legatura marar + 1/2 legatura patrunjel
- 1 varf de cutit de cimbru proaspat
- sare/piper/ulei de masline
Preparare (timp 2 ore):
Ideal e sa fierbeti rasolul de vita cu o zi inainte la oala sub presiune timp de 50 de minute. Astfel scurtati foarte mult din timp. De asemenea, nautul trebuie sa il spalati foarte bine sub jet de apa rece, apoi sa il lasati la hidratat (ideal de pe o zi pe alta).
A doua zi, cand doriti sa preparati mancarica puneti la fiert nautul, la oala sub presiune, timp de 40 de minute.
Abia dupa ce a fiert, puneti intr-o tigaie 2 linguri de ulei de masline cu 6 linguri de supa de vita si adaugati ceapa (julien) si usturoiul (marunt). Lasati la foc mic, cu capacul pus, timp de 1 minut, apoi adaugati morcovul (rondele) si cartofii (cubulete), impreuna cu 1 polonic de supa de vita. Mai lasati 5-6 minute, apoi puneti si maslinele, carnea de vita taiata cubulete si nautul (fara apa in care a fiert). Lasati la fiert circa 25 de minute, apoi adaugati pasta de rosii si cimbru proaspat. Dupa 5 minute condimentati si puneti verdeata.
Mai multe detalii despre NAUT gasiti aici.
In timp ce spalati nautul, dar si dupa ce a fiert, o sa vedeti in apa niste cojite transparente. Aruncati-le.
Pofta buna!
2 comentarii:
Imi imaginez ca trebuie sa fie tare delicioasa tocanita. Yummy yummy :-*
este fff delicioasa si sanatoasa. astept sa o incerci si sa-mi scrii impresiile. te pup dulce!
Trimiteți un comentariu