Daca e week-end, atunci sa impartim o scoverguta cu branza cu cei dragi! Reteta bunicii.
Ingrediente (pentru toata familia):
- 1 kg si jumatate de faina "000"
- 20 grame de drojdie proaspata
- 1 litru de apa
- 1 lingurita zahar
- 1/2 lingurita sare
- 300 grame branza de vaca
- 3 oua
- 2 plicuri de zahar vanilinat
Preparare:
Amestecati branza cu ouale si zaharul vanilinat.
Frecati drojdia cu lingurita de zahar pana cand se lichefiaza. Puneti intr-un castron faina in forma de fantana, iar in mijloc drojdia lichida. Lasati acoperit cu un prospop 5 minute, apoi adaugati sarea si apa. Framantati pana obtineti un aluat elastec. Lasati la crescut pana cand isi dubleaza dimensiunea (eu am lasat 20 de minute afara, castronul fiind acoperit cu un servet de bucatarie).
Presarati faina pe masa de lucru si formati mingiute. Intindeti foarte subtire si respectati indicatiile din poza. (puneti branza doar pe o jumatate de foaie). Prajiti scovergile in ulei. Scoteti-le intr-un castron in care ati pus hartie de bucatarie, sa absoarba excesul de ulei. Acoperiti castronul. Lasati-le 5-10 minute.
Serviti-le cu iaurt. Sunt absolut delicioase!
2 comentarii:
Arata minunat!!! :-*
Multumim Angy. si retetele tale arata Foarte BINE!!! Te pup.
Trimiteți un comentariu