Legume delicioase cu carnati de casă, ouă şi mămăligă
Ingrediente (6 persoane):
- pentru mamaliga: 1 litru de apa, 300 g malai (eu am folosit de ţară), 1 lingura unt, sare.
- 1-2 carnati de casa;
- 6 oua;
- branza proaspata;
- pentru amestecul de legume: 1 vanata, 1 dovlecel, 2 rosii, 1 morcov, 1 ceapa medie, 1 capatana de usturoi, sare, piper.
Dovlecelul de taie felii subtiri, se sareaza si se pune in tigaie (unsă cu 1 lingurita de ulei de masline). La fel si rosiile intregi.
In acelasi timp vanata taiata cubulete mici si morcovul rondele subtiri se adauga in alta tigaie, in care punem 1 lingura de ulei de masline si 2 linguri de apa, impreuna cu ceapa taiata julien si 2 catei de usturoi tocati marunt.
Peste 10-15 minute, se adauga si dovleceii copti, impreuna cu rosiile (decojite) tocate marunt.
Se condimenteza dupa gust. Dupa ce se da la o parte de pe foc, se adauga restul de usturoi (pisat, frecat cu sare si ulei de masline).
Ideal e ca in momentul in care pregatim legumele sa ne apucam si de mamaliga, precum si de carnati.
In ultimele 5-8 minute intr-un vas de yena punem o lingura de ulei de masline si ouale, le saram, si le introducem la cuptor la 200 de grade. Imediat se vor face. Panditi ouale, sa le scoateti mai devreme daca vreti sa fie foarte moi.
Carnatii i-am intepat cu furculita si i-am pus in tigaia unsa cu ulei de masline. In 7-8 minute se fac, poate si mai repede.
Mancare se serveste calda. Este delicioasa. Puteti adauga si smantana, alaturi de mamaliga. Noua cel mai mult ne-a placut mancarica de legume. Usturoiul pus la sfarsit, dupa ce e luata tigaie de pe foc, ii da un gust aparte.
POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu