Platou fantastic cu legume si pui in crusta de malai
1/2 piept de pui taiat in doua, subtire
1 dovlecel
1 vanata
6-7 rosii cherry micute
6-7 catei de usturoi
3-4 ardei verzi lungi iuti
sare
piper
boia de ardei dulce
2-3 linguri de ulei de masline
2-3 linguri de malai
zeama de la 1/2 lamaie
sos de chili dulce
Jumatatea de piept de pui se taie in doua pe lung, se condimenteaza cu sare, piper, boia dulce si se pune intre hartie de copt. Se bate pentru a se fragezi, se unge cu ulei de masline si se stoarce zeama de la o jumatate de lamaie. Se introduce intr-o punga si se lasa cateva ore. Este de ajuns si una.
Dovlecelul si vanata se taie rondele subtiri, se pun intr-un castron in care se sareaza si se adauga 1-2 lingurite de ulei de masline. Se amesteca si se pun in tigaie.
Tot in tigaie se pun si rosiile cherry si ardeii verzi iuti.
Puiul se trece prin malai si se pune in tava unsa cu putin ulei de masline. Intorceti-l de mai multe ori pe fiecare parte sa prinda o crusta frumoasa aurie si sa fie patruns.
Odata coapte toate legumele, se freaca usturoiul cu sare si putin ulei de masline (se pune si putina apa) si se adauga peste ele.
Se pun legumele pe un platou, alaturi de puiul taiat fasii subtiri. Pe deasupra puiului am turnat putin sos de chili indulcit (se gaseste in marketuri).
Este o reteta sanatoasa, hranitoare si extrem se gustoasa. Puiul gatit astfel este demential!
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu