Astazi mi-am facut un tort in cinstea mea. Este ziua mea de nastere si m-am rasfatat cu acest tort care este absolut delicios. Am vrut sa fie mai special pentru aceasta ocazie. Sper ca am reusit sa impresionez colegele care deja au mancat din el...
500 mililitri de frisca hulala batuta tare,
250 mililitri de lapte,
80 grame de zahar,
50 grame ciocolata cu lapte,
2 pliculete gelatina granulata,
1 lingura de amidon,
3 galbenusuri de ou,
1 esenta vanilie,
2 plicuri de zahar vanilat,
1 pachet de crema de ciocolata si trufe de la Dr. Oetker.
Ingrediente pentru sosul de ciocolata alba:
100 grame de ciocolata alba de menaj,
2 lingurite de ulei,
2 linguri de apa,
50 grame de unt.
Punem gelatina in apa la inmuiat pentru 10 minute, numai 1 plic, apoi o dizolvam in bain marie.
Galbenusurile le frecam cu zaharul, adaugam esenta, adaugam zaharul vanilat si amidonul. Adaugam laptele caldut si mixam in continuare pana se omogenizeaza bine.
Punem compozitia pe foc sa se incalzeasca putin. Se va unfla. Adaugam si 1 plic de gelatina pe care l-am dizolvat inainte. Amestecam bine.
Compozitia de crema o impartim in 2 castronele. Punem ciocolata rasa intr-un castronel si amestecam pana se dizolva complet. Lasam sa se raceasca bine bine ambele castronele cu compozitie. Intre timp facem frisca. Cand s-au racit bine cremele adaugam si frisca tot la fel impartita in 2. Omogenizam.
Crema cu trufe si ciocolata Dr. Oetker o batem cu laptic si cum am dizolvat gelatina pentru celelelte creme dizolvam inca un plic si pentru crema asta pe care il incorporam cand sa racit de tot. Pregatim forma de bavareza. Punem folie ce ceolofan in forma punem crema de ciocolata, o bagam 10 minute la frigider sa se intareasca.
Dupa ce sa intarit crema de ciocolata punem crema de vanilie, apoi crema de trufe. Astupam cu folie si dam la frigider pana a 2-a zi.
Decor: crema de lapte praf, pe care am facuto cu apa, zahar si lapte praf. Am creat floricele, trandafir si un snurulet.
A doua zi se scoate din frigider tortul si se indeparteaza folia de deasupra, se rastoarna pe un platou si se decozeara cu frisca, ciocolata rasa si cu ornamentele din lapte praf.
Eu am facut si un sos de ciocolata alba pe care l-am preparat in felul urmator.
Ciocolata de menaj am puso intro cratita cu apa, ulei si untul si am topito pe bain marie, apoi am lasato sa se raceasca si am turnato peste tort. Dupa aceea am decorat cu frisca si restul.
14 comentarii:
Draga mea ce pot sa-ti spun, de data asta te-ai intrecut pe tine, tortul este mai mult decat delicios. Esti extraordinara ca si retetele tale. La Multi Ani!,sa fi sanatoasa, fericita, mereu inconjurata de cei dragi si sa nu te schimbi niciodata. Inca odata "La Multi Ani!". Danuta
LA MULTI ANI!Gabi tortul arata super si foarte gustos.Care vrea sa-l incerce va spun ca este foarte bun ,delicios si chiar daca nu are blat este foarte racoritor noi colegele am mincat si a fost extraordinar.La mai multe retete. Te pup Margareta.
Un tort special pentru o colega speciala.Nu poti spune in cuvinte cat este de bun , trebuie sa-l gusti.
In ce priveste modul cum este ornat...totul la superlativ.
Sa ne traiesti, sa fii sanatoasa si tine-o tot asa !
La multi ani!
Giliana
Fetelor va multumesc din suflet, Dana, Mama Reta si Lilica Gigiana.
Ma bucur ca v-am surprins placut!
La multi ani, draga mea!numai bucurii sa ai!
Am salivat la minunatia asta pe care ai facut-o! urmeza sa fac si eu o bavareza!
Diamond multumesc! Incearca reteta ca este super buna...Te pup!
Hallo Lily,
si de la mine " La multi Ani " si multä fericire.
Sä ti se implineascä in Viatä tot ce iti doresti, cä ai meritat.
Torta , ti-a iesit minunat.
Componentele sint demential gustoase.
Si Optik, ai dat Lovitura. Foarte multe si frumoase Deko Details.
Ai lucrat mult la Deko da s-a meritat.Compliment mare.
Te pup Jacob
La multi ani! Absolut superba bavareza ta! Felicitari!
Number one!
De-abi astept sa-l fac si eu - poate de Sanziene.
La multi ani si din partea mea.
Lily draga ''LA MULTI ANI''!Numai bucurii si impliniri sa ai in drumul vietii!
Bavareza sunt sigura ca a fost delicioasa la cat de bine arata...chiar as gusta din feliuta aia super ,te pup!
Lissa Multumesc mult mentru vizita ta. O lauda din partea ta care faci numai minunatii pentru mine este ca o diploma. Multumesc!
Jacob ma bucur ca tu ai realizat cat de mult am muncit sa fac acest tort. Eu m-am apucat sa fac detaliile inainte cu 1 saptamana. Am vrut de ziua mea sa ma mandresc cu ceva deosebit si sa sochez poate intr-un fel. Am dat lovitura cu el asa e!!!
Lavinia multumesc de vizita si de aprecieri!
Felicitari pentru blog ! Retetele sunt absolut geniale, iar fotografiile te conving sa incerci fiecare reteta. Eu luam retete de pe femina.rol.ro, dar acum schimb sursa.
Trimiteți un comentariu