English

Vizitatori

Flag Counter

Aici gasesti tot ce vrei ! Decupatoare, materii prime, accesorii flori, coloranti alimentari.

vineri

Fasolica batuta (de post)



Ingrediente pentru fasole: 500 g fasole boabe, 3 morcovi, 1 ceapa alba mare, 1 lingurita de sare, 2 linguri de ulei, 1 castronel cu zeama (de la fasolea fiarta), 3 catei de usturoi.
Fierbem fasolea 40 minute in oala minune (oala sub presiune) impreuna cu ceapa si morcovii si 1 lingura de ulei. Scurgem fasolea de zeama dupa ce a fiert si o lasam in strecuratoare sa se raceasca.
Adaugam usturoiul si sarea.
Oprim din zeama in care a fiert fasolea 1 castronel cu zeama pe care il punem in bolul de la robotul pe care il folosim sa batem fasolea.
Ingrediente pentru prajeala: 2 linguri ulei, 6 cepe verzi, 1 ceapa alba, ½ legatura de leustean, ½ lingurita sare, 200 ml suc de rosii. 6 masiline negre pentru decor Dupa ce punem fasolea intrun bol (tavita) facem prajeala.
Punem intr-o cratita putin ulei in care calim ceapa cu sucul de rosii iar la sfarsit punem patrunjelul si sarea.
Punem prajeala fierbinte peste fasolica batuta si decoram cu masilne. Fasolica este foarte buna cu muraturi.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Ce pofta mi-ai facut! E mancarica de post, arata asa de bine!...
Lilica