Ingrediente: 250 g ciuperci crude, 6 linguri de ulei, 200 ml lapte, 200 ml apa, 2 linguri de faina cu varf, 1/2 lingurita de sare, leustean pentru decorat. Intr-o tigaie tefal frigem ciupercile.Punem sare in tigaie si putin pe ele si le astupam cu un capac sa se friga bine.
Intr-o tigaie punem uleiul.
Adaugam faina.
Amestecam uleiul cu faina fara sa dam pe foc. La rece.
Punem pe foc cratita si lasam sa se caleasca putin.
Dam tigaia putin la o parte de pe foc si adaugam lapticul amestecat cu apa si amestecam bine sa se omogenizeze.
Iata cum trebuie sa arate. Fina fara cocoloase. Asta necesita rabdare....
Punem ciupercutele in ciulama.
Adaugam piper si sare. Tinem cont ca am adaugat sare si la ciuperci.
Lasam sa fiarba putin amestecand din cand in cand sa nu se lipeasca.
Un comentariu:
Super , cred ca are un gust deosebit datorita ciupercutelor fripte, iar aspectul este asa imbietor...yami
Lilica
Trimiteți un comentariu