Chapati este o lipie care provine din India.
Se mai numeste si lipie Indiana.
200 g Ciuperci congelate, 150 g porumb congelat, 200 g mazare congelata, 1 ardei rosu 2 morcovi taiati rondele, 100 g orez bob lung prefiert, frunzele de la 5 cepe verzi, 1 catel de usturoi, ½ lingurita de sare, 2 lingurite de coriandru macinat, 1 varf de cutit de piper.
Ingrediente pentru salata: salata verde, ceapa verde, otet, ulei, sare. Ingrediente pentru chapatti (lipie Indiana): 6 chapati
300 g faina, 1 lingurita de sare, 200 ml apa. Unt pentru uns lipiile. Ghivciul de legume il preparam in felul urmator:
Fierbem ciupercile, porumbul, mazarea, ardeiul, morcovul si orezul intr-o craticioara timp de 20 minute. Separat intr-o tigaie incingem 2 linguri de ulei si calim ceapa cu usturoiul. Scurgem legumele si le adaugam peste ceapa calita cu usturoi, adaugam sarea, coriandrul si piperul si mai lasam putin sa se caleasca pe foc mic.
Chapati (lipia Indiana) o facem in felul urmator: Intr-un castron punem faina si facem o gaura in ea, adaugam sarea si apa si amestecam bine cu varful degetelor pana devine o coca tare. Facem mingiute mici de coca si le intindem cu facaletul subtiri. Incingem o tigaie tefal cu punct rosu si punem lipia in tigaie, avand grija sa nu se arda (la foc mic) si apasam cu o paleta pe ea sa se formeze basici. Intoarcem pe cealalta parte si punem unt, o scoatem dintigaie intr-o farfurie si o ungem cu unt si pe cealalta parte.
Iata cum am procedat in fotografii
2 comentarii:
tare delicioasa arata mancarea ta indiana, iar lipia a iesit de milioane.
lipia ta indiana a lasat juriul fara cuvinte :) premiul si laudele te asteapta lamine peblog, daca vrei sa le iei acasa :) isi fac siesta :)
o zi superba si o primavara de milioane!
Trimiteți un comentariu