O ciorba atat de buna, incat te revigoreaza instant!
Ingrediente ciorba (pentru 4 persoane):
- 1 ceapa galbena mica
- 1 ceapa rosie mica
- 1/2 dovlecel verde + 1/2 dovlecel galben (daca nu aveti galben, puneti unul verde intreg)
- 1/2 ardei rosu capia
- 1/2 ardei verde
- 1 mana de fasole verde
- 1 mana de fasole galbena
- 1/2 polinic de mazare
- 2 cartofi potriviti
- 1 morcov
- 1 radacina de patrunjel
- 1 pastarnac
- 1 felie de telina
- cateva frunze verzi de telina
- cateva frunze de loboda si cateva frunze de stevie (eu am avut la congelator)
- apa/sare/piper proaspat rasnit/ulei de masline/
- 3-4 linguri de pasta de rosii
- 6-8 rosii cherry
- bors
- 1/2 legatura de patrunjel + 1/2 legatura de leustean.
Ingrediente mamaliga:
- 1 litru de apa
- 300 de grame de malai
- 1 lingurita rasa de sare.
Preparare ciorba:
Puneti intr-o cratita 2 linguri de ulei de masline si 8 de apa. Adaugati ceapa tocata marunt. Acoperiti cu capac si lasati la foc mic circa 1-2 minute. Adaugati radacinoasele (rondele), cartofii (cubulete), fasolea (taiata de 2-3 cm). Lasati 2 minute si adaugati apa. Peste 20 de minute, puneti si mazarea si dovleceii. Peste 5 minute puneti si loboda, stevia si frunzele de telina. Lasati sa fiarba 2 minute si adaugati rosiile cherry, pasta de rosii si borsul. Peste 5 minute opriti focul. Asezonati (sare, piper dupa gust) si puneti verdeata tocata.
Preparare mamaliga:
Puneti intr-o oala de tuci apa la fiert. Cand incepe sa fiarba adaugati sarea si malaiul. Amestecati eneergic cu telul sa nu se formeze cocoloase. Lasati la fiert, la foc mic, amestecand din cand in cand cu o lingura de lemn.
Preparare mamaliga:
Puneti intr-o oala de tuci apa la fiert. Cand incepe sa fiarba adaugati sarea si malaiul. Amestecati eneergic cu telul sa nu se formeze cocoloase. Lasati la fiert, la foc mic, amestecand din cand in cand cu o lingura de lemn.
Ideal e sa mancati ciorba rece, iar mamaliga sa fie fierbinte.
Pofta buna!
2 comentarii:
O poza absolut superba! Ce sa mai zic de Ciorbica arată de milioane. Oare iese la fel fără stevie/ loboda? Îmi este imposibil sa găsesc. Pupici si la mai multe postari
Iese foarte buna si fara stevie si lododa. Eu le-am avut congelate. Cand este sezonul lor le congelez sa am si toamna si iarna.
Poti la sfarsit, cand dai ciorba jos de pe foc sa adaugi imediat un ou batut si sa amesteci. Pupici!
Trimiteți un comentariu