English

Vizitatori

Flag Counter

Aici gasesti tot ce vrei ! Decupatoare, materii prime, accesorii flori, coloranti alimentari.

vineri

Tortilla cu hamburger, pateu de naut si tabule

Un pachetel plin de savoare!!!

Ingrediente pentru tortilla:
- 500 grame faina
- 1/2 lingurita de praf de copt
- 100 grame untura
- 120 ml apa
- sare.

Ingrediente hamburger:
- 300 grame carne tocata amestec (porc cu vita)
- 1 ou
- 3-4 frunze proaspete de salvie
- putin cimbrisor proaspat ( 1/2 lingurita)
- sare/piper


Ingrediente pateu de naut:
- 1 cana de naut
- 1 ceapa uscata (sau daca aveti 1 legatura de ceapa verde)
- 2 catei de usturoi
- 1 morcov
- 1/2 legatura de patrunjel proaspat
- 1 lingura ulei de masline
- sare/piper

Ingrediente tabule:
- 2 rosii
- 1 castravete
- 2 legaturi de patrunjel
- 1 legatura ceapa verde sau 1 ceapa uscata, daca nu aveti
- 1-2 linguri ulei de masline
- zeama de la 1/2 lamaie
- sare



Preparare tortilla: Se amesteca faina cu sarea si cu praful de copt. Se pune untura ( topita) si apa, treptat. Trebuie sa rezulte un aluat elastic. Se formeaza bilute, cat mingia de ping-pong. Se intind rotund si subtire si se coc in cratita pe aragaz. E nevoie doar sa o ungeti la inceput cu putin ulei de masline (o singura data).
Asezati tortilla in tigaie si lasati foarte putin, pana cand incepe sa faca basici, apoi intoarceti-o pe cealalta parte si mai lasati-o 30-40 de secunde. Asezati tortilla pe un tocator de lemn si astupati-o cu un prospop de bucatarie din bumbac. Nu le lasati foarte mult timp, pentru ca se vor usca prea mult.

Prepararea hamburgeri:
Carnea tocata se sareaza/pipereaza si se amesteca cu oul, salvia si cimbrisorul tocate foarte marunt. Eu le-am bagat 30 de secunde la robot. Intr-o tigaie-grill se pune 1 lingurita de ulei de masline si se formeaza hamburgerii. Se intorc peste 2-3 minute. In total, in 5 minute sunt gata.

Preparare pateu de naut:
Nautul se lasa timp de 24 de ore in apa rece. Inainte, se spala foarte bine. A doua zi, cand doriti sa pregatiti, fierbeti nautul la oala minune timp de 40 de minute. Nautul se scurge de apa si se amesteca la robot cu ceapa, usturoiul, morcovul, verdeata, sarea, piperul si uleiul de masline. Va rezulta o pasta foarte gustoasa.

Preparare tabule:
Rosiile si castravetele se toaca cubulete. Se marunteste patrunjelul. Se amesteca, impreuna cu uleiul de masline, ceapa tocata marunt, zeama de la lamaie, si sarea.

Montare Tortilla:
Se intinde pateul de naut pe tortilla, se rup bucatele mici din hamburger si se adauga si salata tabule. Se ruleaza si se serveste. Este delicioasa!

2 comentarii:

Rebeca spunea...

Arata ...delicios!Ce pofta mi s-a facut...

Anonim spunea...

Arata tare bine. Zi-mi te rog unde gasesti untura?