![]() |
Mancare indiana de Linte cu Spanac si Cartofi. Aroma cat si aspectul pe care o are acesasta mancare este cu totul deosebita. |
Ingrediente:
1. Linte rosie 200 grame
2. Cartofi cca 200 grame
3. Spanac 100 grame
4. Ghimbir cca 2 lingurite rase
5. Turmeric 1 lingurita rasa
6. Pasta de tomate 100 grame
7. Sare 1/2 lingurita
8. Piper 1/2 lingurita
9. Fulgi de ardei iuti 1 lingurita
9. Ceapa de marime medie 1 bucata
10. Usturoi cca 2 catei
11. Pastarnac 1 bucata
12. Ulei de masline
13. Supa de legume 1 Litru
Mod de preparare:
Calim ceapa in putin ulei de masline, adaugam si pastarnacul, apoi ghimbirul razuit.
![]() |
Ghimbirul este, poate, cel mai versatil condiment, fiind folosit in absolut toate tipurile de preparate, de la sosuri, supe si feluri principale, pana la deserturi si bauturi. |
Dupa ce devin sticloase legumele adaugam pasta de tomate si mai lasam 1 minut la foc mic, adaugam si usturoiul pisat.
Reducem focul si adaugam 1 litru de supa de legume si lintea pe care o spalam in cateva ape inainte sa o adaugam in mancare.
Adaugam si spanacul oparit.
Mai lasam sa mai fiarba la foc mic 5-10 minute amestecand des.
Potrivim de sare si piper, adaugam si fulgii de ardei iuti.
Se garniseste cu ardei murati iuti si piper proaspat macinat.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu