English

Vizitatori

Flag Counter

Aici gasesti tot ce vrei ! Decupatoare, materii prime, accesorii flori, coloranti alimentari.

marți

Crap cu sote de morcovi si mamaliga fripta



 Ingrediente (2 persoane):
-  2 bucati de crap (rondele). Eu am folosit fitofag.
- zeama de la 1 portocala si de la 1/2 lamaie;
- 4 linguri de ulei de masline;
- pentru mamaliga: 500 ml apa, 150 g malai, sare;
- 2 morcovi mai mari.
- 5-6 catei de usturoi;
- sare/piper (ce alte condimente mai preferati).



De cu seara, pestele se sarează. Se amesteca doua linguri de ulei de masline, impreuna cu zeama de la 1 portocala si de la 1/2 lamaie. Compozitia se adauga peste peste. Se pune intr-o punga si se lasa la frigider pana a doua zi cand doriti sa pregatiti masa.
Dimineata: Se face o mamaliga mai tare. In 500 ml apa clocotita se pune sare si malaiul si se amesteca. Dupa ce e gata, se aseaza pe tocator si se intinde sa fie cu o grosime de 1 cm. Se lasa la racit. (Pentru intins se foloseste un cutit lat, umezit in apa rece)
Cand doriti sa mancati trebuie sa preparati intai pestele, apoi in acelasi timp mamaliga si sote-ul de morcovi.
Astfel, pestele se pune in tigaia incinsa si se frige. Se lasa deoparte, intr-un vas yena acoperit, sa-si mentina caldura.
 Morcovii se taie rondele subtiri si se fierb. Dureaza cam 5-7 minute. Sa nu fie complet moi.
In acelasi timp, decupati rondele din mamaliga si puneti-le in tigaia unsa cu o lingura de ulei de masline. Le intorceti cand incep sa se rumeneasca.
Odata fierti, morcovii se scurg de apa si se pun in tigaia unsa cu 1 lingura de ulei de masline. Se pune capacul si se lasa 3-4 minute, timp in care ii mai intorceti din cand in cand. Se condimenteaza cu sare, piper.
Separat, usturoiul se piseaza, se adauga sare si 30-40 ml apa.

Se aseaza toate pe farfurie si se toarna sosul de usturoi peste ele!

Au un gust superb. Mamaliga cu crusta aurie, impreuna cu morcovii aromati, fac echipa perfecta cu pestele fript.
Incercati reteta si nu o sa regretati!

Pofta buna!

Niciun comentariu: