English

Vizitatori

Flag Counter

Aici gasesti tot ce vrei ! Decupatoare, materii prime, accesorii flori, coloranti alimentari.

sâmbătă

Ciorba de coasta de porc


O ciorbica delicioasa, fierbinte, pentru vremea de afara!

 Ingrediente (pentru 6 persoane):
- 400 g coasta de porc (coastele sa fie mici, de la porc tanar. Eu am cumparat de la Mega Image, au la caserole)
- 1 ceapa uscata
- 4 cepe verzi
- 1/2 telina mica
- 1 radacina de patrunjel
- 1 pastranac
- 1 cartof
- 1 lingura de ardei dulce deshidratat (gasiti la Plafar. Daca nu aveti, puteti sa folositi si 1/2 ardei rosu proaspat)
- pasta de rosii sau bulion de casa
- taitei de casa 
- bors
- sare
- o frunza de busuioc proaspat sau uscat (cat varful la cutit, daca e uscat)
- leustean uscat (proaspat nu se gaseste in aceasta perioada)
- 1 legatura de patrunjel

Pentru taitei aveti nevoie de 1 ou si putina faina (o cana). Intr-un castronel mic bateti oul cu putina sare. Puneti faina intr-o farfurie si adaugati 1/2 din ou, in mijloc. Amestecati sa obtineti o coca, pe care o intindeti foarte subtire. Taiati taiteii si scuturati-i de excesul de faina.
Nu aruncati jumatatea de ou, pentru ca o sa-l folositi.
Se taie coasta de porc, pe langa os, sa rezulte mai multe bucatele.
Le puneti intr-o oala, la fiert.
Cand da in clocot trebuie sa ii luati spuma, sa o aruncati.
Adaugati legumele taiate si ardeiul rosu deshidratat si mai lasati pana cand acestea fierb (aproximativ 30 minute).
Dupa ce au fiert legumele, adaugati pasta de rosii sau bulionul si borsul. In acelasi timp, eu pun si taiteii. Sarati dupa gust si puneti si busuiocul. Mai lasati 5 minute si opriti focul. Adugati jumatate de ou care a ramas si verdeata.


 Pofta buna!

Niciun comentariu: