Musacaua aceasta este un deliciu total. Se pregateste foarte usor iar rezultatul este suprinzator de bun.
Pregatita intr-un vas din ceramica frantuzesc Emile Henry, gustul cat si aspectul este incredibil.
Ingrediente pentru musaca: 350 grame de carne de vita tocata, 2 morcovi mari, 1 ceapa mare, 4 linguri de ulei de masilne, 6 cartofi mari fierti in coaja, 2 linguri de pesmet, sare si piper dupa gust.
Ingrediente pentru sos: 1 catel de usturoi mare, 1 lingura cu varf de faina, 250 ml zeama de la cartofii fierti, sare si piper dupa gust.
Preparare musaca:
Puneti o cratita cu 4 linguri de ulei la incins, adaugati ceapa si morcovul sa se inmoaie putin.
Adaugati carnea de vita tocata si lasati 2 minute sa se inchida la culoare. Amestecati bine si asezonati cu sare si piper.Adaugati pesmetul si amestecati bine.
Pregatiti vasul de ceramica Emile Henry.
Puneti putin ulei in vas, apoi presarati pesmet.Cartofii fierti ii taiati rondele si ii asezonati cu piper si sare. Ii impartiti in 3 si ii puneti in vasul de ceramica. Puneti primul strat.
Amestecul pregatit anterior cu legume si carne de vita il impartiti in 2 si puneti peste cartofi prima parte. Presati bine cu lingura.
Puneti al 2-lea strat de cartofi.
Puneti ultumul strat de legume cu vita apoi deasupra rupeti cartofii bucati pentru un aspect rustic.
Prepararea sosului.
Caliti usturoiul pisat in putin ulei, adaugati faina apoi zeama de la cartofii fierti. Fierbeti sosul 2 minute.
Adaugati sosul fierbinte in tava de ceramica peste musaca.
Adaugati marar si bagati tava la cuptor pentru cca 35 de minute la 200 de grade.
Iata cum arata... vreti sa stiti si cum miroase? .... mai bine nu va spun....
Asta e portia mea!
Va sfatuiesc sa incercati reteta. Merita!
Bon appétit!
2 comentarii:
Arata bine,cred ca este gustoasa.Te pup!Te astept pe la mine.
mama mia ce bunatate!!!!
Trimiteți un comentariu