English

Vizitatori

Flag Counter

Aici gasesti tot ce vrei ! Decupatoare, materii prime, accesorii flori, coloranti alimentari.

joi

Sufle de urzici



Ingrediente: 400 grame urzici, 3 oua, 3 linguri faina, 200 ml lapte, 50 grame unt, 4 catei de usturoi mari, 1 ceapa mare, pesmet, 1 lingurita ulei, 1 lingurita sare, 1/2 lingurita piper. Urzicile trebuiesc spalate in 5-6 ape cana cand apa curge curata si curatate de impuritati.
Dupa ce le-am oparit in apa cu sare timp de 15 minute, urzicile le lasam sa se raceasca, apoi le punem intr-un blender si le pasam. Intr-o tigaie topim untul, adaugam faina si laptele si amestecam bine sa nu se faca cocoloase, apoi adaugam urzicile pasate. Adaugam galbenusurile de ou si amestecam bine. Adaugam si ceapa, usturoiul si mai lasam pe foc mic 5 minute. Dupa ce le dam jos de pe foc, lasam urzicile sa se raceasca, apoi le amestecam cu albusurile de ou batute spuma. Pregatim o tava, pe care o ungem cu ulei si o presaram cu pesmet. Daca aveti o tava teflonata cum am eu, sufle-ul nu se va lipi cu siguranta.
Aceasta tava puteti sa o achzitionati de pe site-ul BHB la incredibilul pret de 18.60 lei. Punem compozitia de sufle de urzici in tava si o bagam la cuptor pentru cca 40 minute la 200 grade.
Este foarte sanatoasa si gustoasa!

Un comentariu:

Claudia spunea...

O mancare foarte sanatoasa . si cum arata, delicios