Ingrediente: 1 pachet de foi de placinta, 5 oua, 500 g branza mixta (vaca+oaie), 2 plicuri zahar vanilat, putin ulei pt. uns foile.
Batem ouale si le amestecam cu branza maruntita, adaugam zaharul vanilat, impartim in 3 parti egale foile de placinta, intindem cate o foaie de placinta si o ungem cu ulei cu o pensula, punem umplutura si repetam operatiunea pana cand teminam foile.
Dupa ce terminam de umplut foile, le facem sul pana la jumatate dintr-o parte si din alta pana se intalnesc la mijloc. Cu un cutit despartim sulurile si le punem cu grija in forma de copt. Eu am ales sa fac placinta in forma mea teflonata coronita in care fac bavareza de obicei.
Pe deasupra punem un iaurt amestecat cu 2 oua si 2 linguri de ulei.
Se baga la cuptorul incins la 200 grade timp de 50 minute, pana devine aurie-rumenita.
Se scoate pe un platou si se pudreaza cu zahar pudra.
Vorba aceea din reclama..."Sa ai pofta Boierule"...
4 comentarii:
Mmmm ... delicios ! Felicitari !
Ala multumesc de vizita!!! A iesit delicioasa intr-adevar. Pacat ca ingrasa...Te pup!
Te asteapta o leapsa la mine ;)
Craciun Fericit si imbelsugat, multa liniste in suflet si multe bucurii!! Un An Nou plin de impliniri!! La Multi Ani!!
Trimiteți un comentariu