Reteta apartine Laurei Laurentiu http://cuinabanateana.blogspot.com/
Multumesc Laura
Ingrediente pentru crema : 400 ml lapte, 1 pachet de budinca de vanilie, 200 g de zahar, 250 g unt, 150 ml visinata. Budinca de vanilie o amestecam cu zaharul si cu 50 ml lapte rece, iar restul de lapte il punem la fiert, iar in momentul in care incepe sa fiarba se adauga budinca si se amesteca bine pana se leaga. Se lasa budinca se se raceasca. Eu am pus vasul in chiuveta si am pus apa rece amestecand din cand in cand san u se faca pojghita la suprafata. Untul se freaca cu mixerul pana se topeste si devine ca o spuma, apoi se pune cate o lingura de budinca in unt si se amesteca pana incorporam toata budinca.La sfarsit adaugam visinata. Faina o amestecam cu praful de copt si o punem in compozitie. Amestecam bine. Ungem cu unt forma de kuglehutpf si o tapetam cu faina, dupa care turnam compozitia. Incingem cuptorul la 180 grade si coacem blatul cca 30 minute.
Dupa ce se coace se lasa sa se raceasca bine in forma (ca sa nu se rupa blatul cand il scoatem) apoi se taie in 3 pe orizontala.
Ingrediente pentru decorat: avem nevoie de gem de visine, visine (eu am pus din visinata), alune decojite si putin zahar sa le caramelizam. Primul blat il stropim cu putina visinata, punem un strat de gem de visine, un strat de crema, alternand. Nu uitati sa opriti crema pentru imbracat tortul si pentru ornat.(eu am uitat sa opresc crema si am facut o crema de vanilie).
3 comentarii:
Ce bine arata tortuletul ! Imi place tare mult. Cred ca este si tare nu. Mi-am notat reteta ;)
Draga Ala,
Multumesc pentru vizita ta.Tortul acesta participa la un concurs culinar in acest moment. Pe blogul Laurei Laurentiu http://cuinabanateana-forum.forumgratuit.ro/torturi-f6/tort-frankfurter-krone-t79.htm
Tine-mi pumnii ca duminica este extragerea. Nu stiu cate sanse am sa castig dar sper din suflet. Te pupic!
Ala am uitat sa iti spun ca este atat de bun la gust... este pacat sa nu il faci.Merita din plin. Nu este greu sa il faci. Ideea este sa ai forma inelus cu gaura. Pa :*
Trimiteți un comentariu