Acesta reteta de blat este inspirata de la Laura Laurentiu, numai ca eu l-am copt in cuptorul la aragaz si nu la microunde ca nu am avut vas rotund rezistent la microunde.
8 linguri de faina, 8 linguri de zahar, 1 lingurita de praf de copt, 2 linguri de cacao.
Ingrediente pentru blat:
Se amesteca bine aceste ingrediente cu o lingura.
Apoi se adauga: 2 oua, 6 linguri de ulei, 6 linguri de lapte.
Mai aveti nevoie de un plic de sarlota de vanilie, 500 ml lapte, 3 linguri de zahar.
Pentru decor aveti nevoie de capsuni cam 300 grame si un plic de gelatina Tort Jele de la Dr. Oetker pe care eu l-am preparat cu suc de portocale.

Se amesteca cu mixerul pana se dizolva zaharul.
.jpg)
Intr-o forma cu peretii detasabili pe care o ungem cu margarina si o presaram cu faina punem compozitia si o bagam la cuptorul incins la 200 grade pentru 15-20 minute.
.jpg)
Iata cum trebuie sa arate cand este gata.
Lasam blatul sa se raceasca.
.jpg)
Se face sarlota de la Dr. Oetker pe foc asa cum scrie pe plic.
.jpg)
Sarlota o punem peste blat asa fierbinte.
.jpg)
Nivelam suprafata.
.jpg)
Dupa ce sa racit punem capsunile taiate pe jumatate.
.jpg)
Facem gelatina si o punem fierbinte peste capsuni. O punem incepand din mijloc si ea se intinde catre margini singura.
.jpg)
O lasam sa se raceasca bine, apoi o bagam la frigider.
.jpg)
Cand sa racit indepartam peretii vasului.
.jpg)
Transferam tarta pe un paltou.
.jpg)
Este foarte racoritoare si gustoasa, iar blatul se face foarte usor.
Foarte bine arata ! Trebuie incercata reteta ;)
RăspundețiȘtergerefoarte buna si foarte usoara! trebuie musai s-o fac! :D
RăspundețiȘtergereFoaaarte bine arata! :) Super!
RăspundețiȘtergereEdith. Multumesc mult. Am vizitat blogul tau care e demential. Imi place cum faci cu fiecare preparat ca o coperta din revista arata. Bravo!!!
RăspundețiȘtergereImi place foarte mult cum arata prajitura ta .Imi lasa gura apa deja.
RăspundețiȘtergereDraga Alexandra,
RăspundețiȘtergereIti servesc o feliuta de tarta virtuala. Multumesc!