Ingrediente: 1 pachet de piscoturi de sampanie de 400 gr, 4 linguri de zahar tos, 4 plicuri zahar vanilat, 1 esenta de rom, 300 ml cafea (6 lingurite de cafea+ 300 ml apa), 1 plic de frisca praf Dr. Oetker, 4 oua, 3 linguri de smantana, 250 gr. branza marcarpone, 4 linguri de cacao pudra.
Incepem prin a pregati cafeaua, care trebuie sa se raceasca. Fierbem apa, in care adaugam 6 lingurite de cafea si 1 esenta de rom.Pregatim crema.
Cele 4 oua le separam. Galbenusurile le batem pana devin crema cu cela 4 linguri de zahar si cu zaharul vanilat.
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare pana devin ferme.
Adaugam peste albusurile batute spuma praful de frisca si batem in continuare.
Crema de branza marcarpone o punem intr-un castron mai mare si o amestecam cu 3 linguri de smantana.
Peste crema de branza mascarpone punem galbenusurile preparare anterior si amestecam.
Dupa aceea punem si albusurile preparate anterior.
Omogenizam compozitia cu o spatula. Aceasta este minunata crema pentru tiramisu.
Incepem sa "montam" prajitura.
Trebuie sa aveti o tava in care sa masurati sa va incapa piscoturile pe 2 randuri. Eu am avut o tava dreptunghiulara.
Trecem rapid (1 secunda) piscoturile unul cate unul prin cafeaua rece, pregatita anterior.
Piscoturile inmuiate in cafea le asezam in tava.
Crema pregatita anterior o impartim in 2.Punem jumatate din crema peste jumatate din piscoturi.
Punem al 2-lea rand de piscoturi, de asemenea inmuiata in cafea.
Dupa ce punem si restul de crema peste piscoturi, presaram cacao pe deasupra si bagam la frigider prajitura cel putin 10 ore. Eu am lasat-o pana a 2-a zi.
Prajitura tiramisu este delicioasa, racoritoare si foarte placuta.
Pofta buna!
tare buna!
RăspundețiȘtergereFoarte tare !
RăspundețiȘtergeresuperba
RăspundețiȘtergeredaca ma puteti invata ca eu saptamana viitoare as dori sa il fac la colegii mei
RăspundețiȘtergereai folosit piscoturi la final prajitura e cu blat?
RăspundețiȘtergerealea sunt piscoturile, nu am blat
RăspundețiȘtergeresi eu am facut .. dar pe alta reteta . sooper !Alexandra
RăspundețiȘtergereda foarte mult
RăspundețiȘtergereMii de multumiri!!Delicioasa si usor de facut datorita explicatiilor! La multi ani!
RăspundețiȘtergereMinunata! Am facut Tiramisu de foarte multe ori insa de fiecare data ma uit la acest website, este pur si simplu extrem de folositor!
RăspundețiȘtergereMinunată. Multumesc
RăspundețiȘtergeremie mi-a iesit crema cam moale..cred k din cauza smanatanei..si am facut cu 500g mascarpone
RăspundețiȘtergeremi-a iesit demential...asta numai datorita retetei! multumesc!
RăspundețiȘtergereMa bucur!
Ștergeresuper delicioaaaasa :)
RăspundețiȘtergeremultumesc !
am sa incerc si eu sambata pt sotul meu
RăspundețiȘtergereSI SOTIA MEA A SPUS CA A IESIT FOARTE BUNA MAMAAAA DELICIOASA OK. TE LINGI PE DEGETE
RăspundețiȘtergereFoarte buna si usor de preparat.
RăspundețiȘtergereo reteta superba pe intelesul tuturor ,multumesc ,sarut mina.Rodica
RăspundețiȘtergere